N De Zitter  KSVO

Beide ploegen wonnen hun vorige wedstrijd en hoopten die lijn verder te trekken. KSVO kon zich definitief in de veilige zone nestelen, Gullegem kon bij winst opschuiven naar de linker kolom.
Bij de bezoekers was Jarno Jourquin terug beschikbaar na schorsing en begon op de bank. Lorenzo Heirwegh was niet fit en bleef aan de kant. Victor Van Meenen nam zijn plaats in.
De thuisploeg kon niet rekenen op Rune Moerkerke en Sören Dutoit. Beiden zijn langdurig gekwetst. Henri Moyaert was geel geschorst.

Kansarme eerste helft
De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd. Ze namen het initiatief, hadden het meeste balbezit maar kwam niet aan kansen. De bezoekers leunden achterover en probeerden te counteren. Na een klein kwartier spelen voerde de thuisploeg plots de druk op. KSVO kreeg de bal niet uit de 16 maar zowel Prez als Braeckeveld zagen hun schot afgeblokt. 
Aan de overkant kon Mézine even dreigen met een schot van ver waar doelman Vandenborre raad mee wist. Even later loste Vandenborre een hoekschop van Van Meenen maar niemand van de geelhemden stond op de juiste plaats om binnen te tikken.
Ondertussen hadden de bezoekers het evenwicht hersteld. Toch kreeg Dewaegemaeker DE kans om de thuisploeg op voorsprong te trappen. Een voorzet vanop links kwam centraal voor doel in zijn voeten maar hij besloot veel te zwak op doelman Verbugge. Diezelfde Dewaegemaeker kreeg even later nog een herkansing. Hij ging door op links, kneep naar binnen maar deze keer strandde zijn schot in het zijnet. Aan de overkant probeerde Cnudde het van buiten de rechthoek, na een mooie actie op het middenveld. Zijn schot ging nipt naast.

We gingen dan ook rusten met een 0-0 stand.

Het venijn zat in de staart

De 2de helft begon, net als de eerste periode, met balbezit voor de thuisploeg. Maar in tegenstelling tot die eerste helft kregen ze nu wel een paar mogelijkheden. Sampers kwam iets te laat om een hoekschop aan de 2de paal binnen te koppen en doelman Verbrugge moest alles uit de kast halen om een schot van Braeckeveld over de lat te duwen.

Gaandeweg, werd de druk op de bal door Gullegem minder en minder en KSVO kwam daardoor meer in de match. Van Meenen kreeg wat ruimte in de 16 maar zijn schot ging net naast en De Waele kon een voorzet na een afgeweerde hoekschop net niet binnen koppen. Gullegem kwam er niet meer uit en met nog een kwartier voor de boeg leek Van Wambeke op weg om de bezoekers op voorsprong te brengen. Rune Vandenborre stuurde Robin binnendoor alleen op de thuisdoelman af. Robin deed alles goed, week uit naar links en drukte op halve hoogte af. De thuisdoelman had echter een fantastische redding in huis en duwde de bal in extremis nog in hoekschop.
Het was duidelijk dat, wie nu scoorde, de match ging winnen. En het zag ernaar uit dat dat wel eens de bezoekers konden worden. Tot KSVO in de 83ste minuut een inworp ter hoogte van het eigen strafschopgebied mocht nemen. Dewaegemaeker onderschepte de bal, kwam naar binnen en trapte van op de hoek van de 16 onhoudbaar naast de verste paal de 1-0 binnen.
Veel tijd was er niet meer maar de bezoekers probeerden toch nog te reageren en kregen nog een ultieme kans bij een vrijschop, rechts voor doel, zo'n 3 meter buiten het strafschopgebied. Een ideale plaats voor de linksvoetige Demets. Matt nam zijn tijd en trapte hard naar de verste paal, waar het leer maar heel nipt buiten ging. 
Verder kwamen de geelhemden niet meer en zo de wedstrijd verloren met het kleinste verschil.

Spelersinfo:
FC Gullegem: Vandenborre, Hanssens, Van De Geuchte (79' Delporte), Braekeveld, Dewaegemaeker, Dhondt, Van De Wiele, Vancraeyveldt, Sampers, Prez (92' Laverge) en Jodts
KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, De Waele, Spileers, Mestdagh, Van Wambeke, Cnudde (61' Jourquin), Van Meenen, Demets, Mézine (74' Lyssens) en Vandenborre

Doelpunten:
83' 1-0 Dewaeghemaeker

Gele kaarten: Jodts, Dhondt, Vancraeyveldt, Prez (Gullegem), Cnudde (KSVO)
Wedstrijdleiding: Ref: Christophe Windels; AR1: Rune Ghijselincks, AR2: Joachim Huyghebaert

 




zondag 05/05 om 15u00

KVV Zelzate

V/S

K.S.V.O.


05/05

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

33

64

2

KSC Dikkelvenne

33

56

3

KVK Ninove

33

55

4

KFC Merelbeke

33

54

5

Cercle Brugge U23

33

50

5

KFC Voorde-Appelterre

33

50

7

Jong Essevee

33

48

8

K.S.V.O

33

47

9

KSV Oostkamp

33

46

10

KRC Gent

33

45

11

FC Gullegem

33

44

11

KM Torhout

33

44

13

KVV Zelzate

33

42

14

Olsa Brakel

33

39

15

KFC Mandel United

33

37

16

RC Harelbeke

33

36

17

KFC Sparta Petegem

33

35

18

RFC Wetteren

33

32

1

Lorenzo Heirwegh

9

2

Matt Demets

7

3

Casper de Buysscher

6

4

Jerome Mezine

4

5

Victor Van Meenen

3

5

Rune Vandenborre

3

7

Robin Van Wambeke

2

7

Robbe De Waele

2

7

Jarno Jourquin

2

10

Vladimir Van De Wiel

1

10

Guillaume Cnudde

1

10

Jérome Lyssens

1

10

Owngoal

1